Magyarország

2010.06.30. 16:48

Meghosszabbítják a gázártámogatást

<p>December 31-éig meghosszabbítják a gáz- és távhőtámogatást.</p>

Nagy Anna kormányszóvivő bejelentette: a július 1-jétől megszűnő gáz- és távhőtámogatást az év végéig meghosszabbítja a kormány, amelyre csaknem 11 milliárd forintot fordít. A döntés értelmében az öregségi nyugdíj minimumának két és félszereséig folyósítják a támogatást. A korábbi négy jövedelmi sávból az áprilisban megmaradt két első csoport kapja tovább a támogatást, vagyis a nekik adható segítség összege nem változik - mondta el a szóvivő. A döntés nem jelenti azt, hogy a támogatás az év végén megszűnik - hangsúlyozta Nagy Anna. Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési minisztert felhatalmazta a kormány, hogy folytasson tárgyalást a szolgáltatókkal más árpolitika folytatására 2011-től.

Beszámolt arról is: az árvízkárok értéke elérte a 160 milliárdot - közölte még a kormányszóvivő. Ezzel az ország már jogosult lett ezzel kapcsolatban uniós támogatás igénybevételére. Az állami szervek védekezési költségeire további 14 milliárdot fordítanak még, amelynek 60 százalékát a központi költségvetés állja. Az érintett megyék védekezési kiadásai 4,1 milliárdra rúgnak, erre 50 százalék előleget ad a kormány - mondta a szóvivő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!