Magyarország

2010.06.24. 14:30

Magyarországra is kerülhetett az elkékülő Mozzarellából

<p>Magyarországra is kerülhetett a szennyezett német Mozzarella sajtból.</p>

Több bejelentés is érkezett az Európai Unió élelmiszerekre és takarmányokra vonatkozó gyorsriasztási rendszerére, hogy a német Milchwerk Jäger GmbH által gyártott tejfehér Mozzarella sajt a csomagolás felbontása után a levegővel érintkezve elkékül - közölte internetes oldalán a Magyar Élelmiszer-biztonsági Hivatal. Az eddigi vizsgálatok szerint valószínűleg Pseudomonas baktérium-szennyezettségről lehet szó. A sajtot visszahívták a boltokból.

A Pseudomonas olyan, a környezetben megtalálható baktérium, ami az élelmiszerek romlásában játszik szerepet. Valószínűleg ez okozza azt, hogy az említett Mozzarella sajt felbontás után kékre színeződik. A Magyar Élelmiszer-biztonsági Hivatal adatai szerint eddig nem érkezett bejelentés arról, hogy valaki megbetegedett volna a sajttól.

A német gyártó szerint a termékhiba a 121-145-el kezdődő gyártási tételszámú, Milchwerk Jäger GmbH-től származó Mozzarella sajtokat érinti, ezek visszahívását már elrendelték. A szóban forgó termékek minőség-megőrzési ideje időközben lejárt. Hazai fogyasztóktól vagy forgalmazóktól eddig nem érkezett bejelentés arról, hogy találtak volna ilyen kifogásolt terméket. A Hivatal arra kéri azokat, akik mégis vásároltak a kifogásolt sajtból, hogy ne fogyasszák el.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!