Magyarország

2010.06.17. 13:19

Lefoglaltak több tucatnyi szervert Budapesten

<p>Ötven darab, illegális adatot tartalmazó szervert foglaltak le a rendőrök Budapesten. Az akció még kedden volt, a rendőrség csütörtökön számolt be a részletekről.</p>

A Budapesti Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a nyomozók, akciójuk előtt beazonosították a legnagyobb hazai és nemzetközi fájlcserélő "torrent" oldalak adathordozó szervereit, melyeken több tízezer szerzői joggal védett filmet, zenéket, programokat osztottak meg a szerzők és kiadók engedélye nélkül.

Összesen 50 szervert foglaltak le

A XIII. kerületi rendőrök kedden egyszerre több budapesti helyszínen, szerverhotelekben lévő internet szolgáltató cégeknél, és egy műszaki főiskolán tartottak házkutatást, összesen 50 szervert foglaltak le. Ezeken 500 terrabájtnyi adatot tároltak.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XIII. kerületi kapitánysága szerzői vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértése miatt indított eljárást, az ügynek egyelőre nincs gyanúsítottja. Az illegális megosztó ellen az Audióvizuális Művek Szerzői Jogait Védő Közcélú Alapítvány, valamint a PROART Szövetség a Szerzői Jogokért képviselői tettek feljelentést.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!