Magyarország

2010.06.17. 17:54

Jövő év elejére újulhatnak meg a kormányzati portálok

<p>Jövő év elejére az Európai Unió soros magyar elnökségére készülhet el a kormányzati honlapok új, egységes arculata - mondta el csütörtökön újságíróknak a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) kormányzati kommunikációért felelős államtitkára.</p>

Kovács Zoltán hangsúlyozta: az előző kabinet 15 minisztériumi honlapját az új rendszer 8 minisztériumának portáljára irányítják át, amelyek némileg új arculatot is kapnak. Ezzel a munkával a jövő hét közepére végeznek, ezt követően jelentős arculat-frissítés nem lesz egészen 2011-ig. A honlapokon a kötelező adatszolgáltatásnak addig is eleget tesz a kabinet.

A tervek szerint jövő évtől egy központi kormányzati portálról (valószínűleg a kormany.hu-ról) lehet majd a szintén egységes felépítésű minisztériumi honlapokra ellátogatni. Kovács Zoltán hangsúlyozta, hogy nem külsőleg, hanem tartalmában is meg akarják újítani a rendszert. A céljuk az, hogy mindenki számára érthető, egyszerű és egységes tartalom legyen elérhető.

A kormányzat számításai szerint a központi kormányzati honlapok megújítása és fenntartása megoldható annyi pénzből, mint amennyibe a kormanyszovivo.hu oldal elkészítése került a Gyurcsány-kormány alatt (200 millió forint).
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!