Magyarország

2010.06.30. 13:55

Jövő szombaton melegfelvonulás Budapesten

<p>Jövő szombaton - július 10-én - tartják Budapest belvárosában az idei melegfelvonulást.</p>

A menet ebben az évben is a Hősök teréről indul, ám most nem érinti az Andrássy út egészét, a fesztiválozók ugyanis az Oktogonnál visszafordulnak. Azért lesz most rövidebb a felvonulás, mert a rendőrök csak a Hősök tere és az Oktogon közötti szakaszt tudják körbekordonozni. A felvonulást megelőző héten idén számos filmvetítés, workshop és különféle program várja az érdeklődőket.

Az idén jubiláló, 15. Budapest Pride fesztivált július 4-e és 11-e között rendezik meg - mondta el a Független Hírügynökségnek Steigler Sándor szervező. A kulturális vonal gerincét ezúttal is a filmvetítések adják a Művész moziban, de emellett számos más program is várja az érdeklődőket. Lesznek workshopok, színházi előadások, rapid randi, táncest és úgynevezet szabad színpad is az egyik belvárosi kávézóban.

A Meleg Méltóság Menetet július 10-én délután tartják



Steigler Sándor elmondta azt is, hogy az idei Meleg Méltóság Menetet július 10-én délután tartják. A menet ezúttal is a Hősök teréről indul az Andrássy úton, most azonban nem vonulnak végig, hanem az Oktogonnál visszafordulnak. Ennek az az oka, hogy a rendőrök csak ezen az útszakaszon tudnak kordonokat biztosítani, a vasrácsok egy része ugyanis a Margitszigeten van még mindig. A szervezők legalább 2500 résztvevőre számítanak, köztük külföldiekre is.

A szervező szerint a rövidebb útvonallal is a felvonulás jó alkalom arra, hogy a meleg társadalom megmutassa magát az év egy napján. Ráadásul így az vád sem érheti őket, hogy megbénítják a várost, ami szerintük amúgy is az ellentüntetőknek köszönhető. Steigler Sándor arról is beszélt, hogy reményeik szerint az új kormány megteszi azokat az intézkedéseket, amellyel visszaszoríthatók a szélsőséges erők. Abban bíznak, hogy jövőre akár már kordonok nélkül rendezhetik meg a szokásos melegfelvonulást.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!