Magyarország

2010.06.26. 05:20

Újdonságokkal és nagy slágerekkel érkezik Rod Stewart

<p>Jól ismert slágerek és újdonságok is megszólalnak majd a szombat esti Rod Stewart koncerten Budapesten. A skót művész új albumáról is elénekel jópár számot, a tavaly októberben kiadott lemez a hatvanas és hetvenes évek klasszikus soul-slágereinek gyűjteménye.</p>

A skót származású sztár csaknem száz tonnányi felszereléssel érkezett Budapestre, ezeket kilenc kamion szállította. A művész magángéppel jött Budapestre, a zenészek is repültek, a stáb és a kiszolgálók azonban busszal érkeztek. Pénteken építették be a hang-, kép- és kivetítőegységeket, szombaton lesz egy beállás, este negyed kilenckor pedig kezdődik a világsztár koncertje. Előtte öt Megasztár: Gáspár Laci, Király Viktor, Molnár Ferenc Caramel, Tóth Gabi és Oláh Ibolya lépnek majd fel a tizennyolc tagú Modern Art Orchestra kíséretével. Minden előadó három dalt énekel el: egyet az eddigi Kapcsolat koncertek sztárjaitól, egy világslágert és egy saját szerzeményt.

Rod Stewart pályafutásának sok sikeres és szeretett dalát hallgathatja meg a közönség Budapesten, ahol igazi különlegességként - a dél-afrikai labdarúgó világbajnokságra is tekintettel - néhány dalt az általa nagyon kedvelt Celtic focicsapat mezében énekel majd. A Grammy-díjas művész tavaly októberben új albummal, a hatvanas és hetvenes évek klasszikus soul-slágereinek gyűjteményével jelentkezett, Soulbook címmel. Az albummal visszatért zenei pályájának kezdeteihez, amikor még a The Jeff Beck Band és a kritikusok által is nagyra becsült The Faces frontembere volt. Az új korongon olyan soul-klasszikusok kaptak helyet, mint az If You Don t Know Me By Now vagy a Higher and Higher. A koncert egyik felét az új album dalai, a másik felét pedig a régi slágerek teszik majd ki.

Rod Stewart egyébként nem tartozik a "problémás" sztárok közé, nem voltak különleges kérései. Ragaszkodott ugyanakkor saját szakácsaihoz és felszolgálóihoz, és hogy az ételek az általuk hozott alapanyagokból készüljenek.

Lassan másfél évtizedre nyúlik vissza a Kapcsolat koncert története, és ezalatt évről évre számos világsztár és sikeres hazai előadó szórakoztatta a minden esztendőben több százezres közönséget. A koncert fellépői sokféle zenei stílust képviseltek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!