Magyarország

2010.06.11. 16:29

Újabb fák dőlhetnek ki a Margitszigeten

<p>Újabb fák dőlhetnek ki a Margitszigeten a korábbi napok csapadékos időjárásában felázott talaj miatt. Csütörtökön három, pénteken kora délutánig újabb hét fa dőlt ki a meglazult földből a szigeten.</p>

A Főkert előzetes felmérése szerint még legalább 20 fát fenyeget a kidőlés veszélye. Pénteken ezért a rendőrség közreműködésével a veszélyes részeket lekordonozzák.

A Főpolgármesteri Hivatal pénteki tájékoztatása szerint a Margitszigeten a Főkert Zrt. előzetes felmérése alapján akár újabb 20 fa ki- vagy megdőlésére kell felkészülni. A társaság munkatársai az érintett területen folyamatosan végzik a fák felmérését és a balesetveszély elhárítását.

Csütörtökön a Fővárosi Védelmi Bizottság már elrendelte a Margitsziget pesti oldalán egy szakasz lezárását. Pénteken azonban a Budapesti Rendőr-főkapitányság segítségével kordonokkal is lekerítik a veszélyes részeket. A korlátozás a margitszigeti intézmények működését nem érinti, a sziget többi része továbbra is látogatható, de óvatosságra kérik a látogatókat.

A részleges lezárás nem érinti a Margitszigeti Szabadtéri Színpad hétvégi előadásainak megtartását sem. A színházba közösségi közlekedéssel érkezők változatlanul a 26-os és 134-es buszokat használhatják, a gyalogos közlekedés csak az aszfaltozott főúton lehetséges. Az autósoknak azt javasolják, hogy inkább a pesti, vagy budai parton hagyják a kocsikat és ne azzal érkezzenek a szigetre.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!