Magyarország

2010.06.24. 12:40

Hajléktalanok tanyája a tervezett kormányzati negyed helye

<p>A terézvárosi lakók és helyi civil szervezetek a kerület vezetésének támogatásával aláírásgyűjtésbe kezdenek, hogy a szeméttel és parlagfűvel borított, hajléktalanok tanyájául szolgáló, korábbi tervezett kormányzati negyed területét tegyék rendbe és pihenőpark létesülhessen a város közepén.</p>

Erről számolt be csütörtöki tájékoztatóján Verók István, Terézváros polgármestere. Hozzátette: az érintett, 250 ezer négyzetméteres terület a kerület egynegyede és jelenleg részben az állam, a főváros és a MÁV tulajdona. A kerület rendezési terve nem enged itt sűrű beépítést annak érdekében, hogy inkább pihenőparkot, szabadidőközpontot hozzanak ott létre.

A tájékoztatón megjelent környékbeliek és a civil szervezetek képviselői elmondták, hogy egyre inkább elviselhetetlen a vonatok zaja és tarthatatlan, hogy a terület lassan szemétteleppé válik, amit magasan beterít a gaz és a parlagfű. A kerületben élők és a civilek politikától függetlenül egységesen szorgalmazzák a terület rendezését. Azért indították az aláírásgyűjtést, hogy Terézvárosról ne döntsenek az ott lakók nélkül. Az összegyűjtött íveket eljuttatják a döntéshozóknak a kerület hatpontos javaslatával együtt.

Verók István szerint a kerületi elképzelések sok tekintetben egyeznek Tarlós István, a fővárosi Fidesz-KDNP frakció vezetőjének terveivel, ebből is látszik, hogy a cél egységesen az élhetőbb környezet kialakítása. A polgármester szerint azért is fontos, hogy a hatalmas terület ne legyen sűrűn beépítve, mert ebből az irányból tisztul az uralkodó széliránynak köszönhetően a kerület levegője, amit ha elrekesztenek a magas épületekkel, akkor "megfullad" az amúgy is kevés zöld felülettel rendelkező Terézváros a szmogban.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!