Magyarország

2010.06.08. 16:11

Elfogták a jászberényi gyilkosság második gyanúsítottját

<p>Kedden elfogták a hétvégi jászberényi gyilkosság második gyanúsítottját is.</p>

A rendőrség arról tájékoztatott, hogy a férfi szökésben volt. A gyilkosságról egyelőre kevés részletet közöltek.

Június 5-én, szombaton brutálisan megvertek és megöltek egy 89 éves jászberényi férfit.A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság kedden arról tájékoztatott, hogy a gyilkossággal gyanúsítható két fiatalember közül az egyik már vallomást tett, de másikuk szökésben volt. Őt ma kapták el, délután hallgatták ki.

Fekete Miklós ezredes, a megyei főkapitányság bűnügyi igazgatója elmondta, hogy szombaton forrónyomon indultak el. Minden korábbi, a környéken megtörtént bűncselekményt újra átvizsgáltak, így került a látókörükbe egy társaság, amelynek egyik tagját már büntették garázdaság miatt. A társaság előző nap is italozott a környéken, a gyilkosság kapcsán annak két tagját , egy 22 és egy 27 éves férfit keresett a rendőrség. Egyiküket lakásán fogták el.
"Megértette, hogy mivel gyanúsítjuk, vallomást is tett"- mondta Vasas Károly alezredes, a megyei bűnügyi osztály vezetője.
Magáról a bűntényről- a nyomozás érdekében-keveset árultak el. Annyi bizonyos, hogy egy 12 éves kisfiú is érintett az ügyben, de az ő szerepe még tisztázatlan-mondta az alezredes.

Szombattól összesen több mint száz embert kérdeztek meg, 18 tanút hallgattak ki. "Tudjuk, hogy mibe halt bele a férfi, de nem lehet elmondani"-közölte kedden Vasas Károly, aki hozzátette, nyereségvágyból elkövetett emberöléssel vádolják a két férfit. Akár életfogytig tartó szabadságvesztést is kiszabhatnak rájuk, ha bebizonyosodik, hogy ők ölték meg az idős embert.


- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!