Magyarország

2010.06.11. 11:29

A kormány nem enged a 29-ből

<p>A kormány nem enged az állami fizetés-maximalizálásból és a "bankadó" összegéből sem.</p>

A kormány kitart az állami vállalatok és intézmények esetén a fizetések bruttó havi kétmillió forintos maximalizálása mellett, de természetesen minden hazai és uniós jogszabály-alkotási kötelezettségnek eleget fog tenni - jelentette ki a miniszterelnök szóvivője pénteken újságírók előtt. Szijjártó Péter kérdésre válaszolva azt is elmondta: jogszabályok módosításával azt is biztosítani fogja a kormány, hogy a bankokra és egyéb pénzintézetekre már idén kivetendő plusz adót a cégek ne terhelhessék át az ügyfelekre.

A szóvivő hangsúlyozta: a kormány számára elfogadhatatlan, hogy állami intézmények vezetői - például a Magyar Nemzeti Bank elnöke - havi hétmillió forintot keressenek, miközben embereknek komoly anyagi gondjaik vannak az országban.

A bankadóval kapcsolatban Szijjártó megerősítette, hogy a kormány célja: a bankok, hitelintézetek és lízingcégek 2010-ben a tervezett 13 milliárd helyett 200 milliárd forinttal járuljanak hozzá a gazdaság talpra állításához. Ebben az ügyben csütörtökön volt az első egyeztetés a kormány és a pénzintézetek között, és a szóvivő nem tud "ennek a szándéknak a megváltozásáról".
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!