Magyarország

2010.05.04. 18:51

Zuhan a forint, beszakadt a BUX

<p>Kedden délután 17 óra után a forint átlépte a 276-os euróárfolyamot, s további zuhanásban van.</p>

A dollár 212, a svájci frank 193 forint körül mozog. A Budapesti Értéktőzsde indexe, a BUX is 3,51 százalékot veszített, záróértéke 23 668 pont lett záráskor. Az Egisén kívül az összes részvény veszített értékéből.


A forint zuhanása a térségi valutákkal együtt következett be, bár az irányadónak tekintett cseh korona és lengyel zloty valamivel mérsékeltebb árfolyamveszteséget szenvedett el. A BUX esése is általános tendencia volt kedden.

A rendkívül ideges hangulat hátterében még mindig a görög válság áll, nagy a bizonytalanság azzal kapcsolatban, hogy a Görögországnak vasárnap megítélt - eddigi rekordnak számító - euroövezeti pénzügyi segély elégséges lesz-e. Az is növeli a kétségeket, hogy Görögországban általános ellenállás bontakozott ki a megkövetelt megszorító intézkedésekkel szemben.

A krízis hatására folyamatosan gyengül az euró a dollárral szemben, mert sokan tartanak attól, hogy a válság átterjed más euróövezeti államokra. Az ideges hangulatban a nagyobb kockázatúnak besorolt országokat erősebben sújtja a leértékelődés - ilyen Magyarország a magas államadósság miatt.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!