Magyarország

2010.05.18. 17:27

VIHAR-ÁRVÍZ: 120 embert költöztettek ki Bőnyről

<p>Hétfő este óta folyamatosan a kitelepítések a Győr-Moson-Sopron megyei Bőnyön. A cuhai Bakony-ér áradása miatt eddig 120 ember hagyta el a házát. 6 utcában több mint nyolcvan ház áll víz alatt.</p>

Az áradás még mindig nem állt meg - tájékoztatta a Független Hírügynökséget a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.


Csónakokkal mentik ki az embereket Bőnyön. A víz akkora, hogy sok helyen mellkasig ér és a házakba is betört. Van olyan épület, amelyben már mintegy 80 centiméter magasan áll a víz. Voltak, akik délelőtt még úgy döntöttek, nem hagyják el otthonukat, de délután háromra már megkétszereződött a kitelepítettek száma.

A településen több ezer homokzsákot raktak ki, hogy megfékezzék a hétfő éjszaka érkezett áradatot. A víz még mindig folyamatosan nő, ahogy a kimenekített emberek száma is. A tűzoltóknak azonban nem csak a helyieket kell kijuttatniuk, sok helyen állatok is maradt az elöntött házaknál.

Eközben Mezőörsön folyamatosan apad a cuhai Bakony-ér. Oda vasárnap érkezett az árhullám, ami miatt több mint 90 embert telepítettek ki.

Az áradások miatt összesen 7 utat kellett lezárni Győr-Moson-Sopron megyében - tájékoztatott a közút. Nem lehet közlekedni a 81-es főúton Mezőörsnél, a Nyalkát Mezőörssel összekötő úton, a kajárpéci bekötőúton. Bőnynél is lezárták a Banára, valamint Rétalapra vezető utat és víz alatt van a Bakonybánknál a híd is. Megközelíthetetlen település azonban nincs.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!