Magyarország

2010.05.05. 15:01

Pintér minisztersége nincs veszélyben

<p>Semmilyen változtatási szándék nincs a korábban bejelentett miniszterjelöltek kapcsán - így reagált Szijjártó Péter a Fidesz szóvivõje és leendõ miniszterelnöki szóvivõ az újságírók kérdésre válaszolva szerdán.</p>

A kérdés annak kapcsán merült fel, hogy Pintér Sándor, aki a belügyminiszteri poszt várományosa korábban azt mondta, nem gondolja, hogy Gergényi Péter volt budapesti rendõrkapitány törvénytelenül járt volna el a 2006-os oszlatások levezénylésénél, de az ügyészség feladata lesz ezt megállapítani.

Erre Varga Mihály a Fidesz alelnöke, a második Orbán-kormány Miniszterelnökségének leendõ államtitkára "szerencsétlen, elsietett kijelentésnek" nevezte Pintér Sándor leendõ belügyminiszter kijelentését Gergényi Péterrel kapcsolatban.

A Fidesz szerdai alakuló ülésén pedig Orbán Viktor leendõ kormányfõ bejelentette: a kabinet megalakulása után elsõ intézkedései között lesz, hogy miniszterelnöki-biztosnak jelöli ki Balsai Istvánt, akinek a 2006-os októberi események kivizsgálásának felügyelete lesz.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!