Magyarország

2010.05.29. 08:11

Országos gyűlést tart ma az MDF

<p>Egyebek mellett a párt alapszabályának módosítása szerepel majd napirenden az MDF Országos Gyűlésén szombaton. A tervek szerint a küldöttek egy politikai nyilatkozatot is elfognak arról, milyen irányba folytassa politikai tevékenységét a párt - értesült a Független Hírügynökség.</p>

Budapesten ülésezik szombaton az MDF Országos Gyűlése, és előtte a párt országos választmánya is összeül. Az országos gyűlés elé több javaslatot, illetve véleményt terjesztettek be mind a szervezeti struktúrával, mind a párt politikai tevékenységével kapcsolatban. Az alapszabály módosításához a jelenlévő küldöttek legalább kétharmadának "igen" szavazata szükséges. Elég lesz viszont a jelenlévők egyszerű többsége a politikai nyilatkozat elfogadásához, amely az MDF jövőbeni irányáról szólna.

Ugyancsak szombaton dönthet az országos gyűlés arról, mikor legyen tisztújítás a pártban, illetve mikor válasszanak új elnököt.

Az MDF az idei parlamenti választások első fordulójában a szavazatok nem egészen 3 százalékát tudta csak megszerezni, vagyis nem érte el az ötszázalékos parlamenti küszöböt. Dávid Ibolya elismerte az MDF választási vereségét és lemondott pártelnöki posztjáról az országgyűlési választások első fordulója után. A párt alapszabálya alapján az elnök lemondása után Herényi Károly elnökhelyettes vette át az irányítást ideiglenesen, az új elnök megválasztásáig.

Az MDF elnöksége a választás után úgy határozott, hogy április 11-i hatállyal minden kapcsolatot megszakítanak az SZDSZ-szel. A két párt korábban választási együttműködést kötött. Az MDF elnöksége akkor azt is közölte, hogy a jövőben elképzelhetetlennek tartanak a liberálisokkal bármiféle együttműködést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!