Magyarország

2010.05.17. 14:46

Mégis csökkentheti a miniszterek fizetését az Orbán-kormány

<p>Orbán Viktor leendő miniszterelnök saját hatáskörben legfeljebb 20 százalékkal csökkentheti a miniszterek fizetését - ez derül ki a kormány tagjainak jogállásáról szóló törvénymódosítás hétfőn benyújtott új változatából.</p>

Répássy Róbert (Fidesz) az egyik előterjesztő hétfőn újságíróknak úgy fogalmazott:"korrigálták a hibát."


Az MSZP vasárnap jelentette be, hogy az Orbán-kormány nem tervezi a Bajnai-kormány által kezdeményezett 20 százalékos csökkentésének folytatását, ezzel tulajdonképpen növelik a miniszterek fizetését.

Répássy leszögezte: amíg a Bajnai-kormány 15 minisztere jelenleg havi 21 millió forint juttatást vesz fel, addig az Orbán-kormány 9 minisztere havonta 15 millió forintba kerül majd. Mindemellett amíg a Bajnai-kabinet 50 államtitkári fizetésű vezetővel dolgozik, addig az új kormány legfeljebb 30 államtitkári fizetéssel számol. Répássy hozzátette: a hosszú távú terveik szerint később a mindenkori átlagfizetéshez igazítanák a miniszterek fizetését.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!