Magyarország

2010.05.14. 12:49

Megérkezett az Országházba az LMP-frakció

<p>A Lehet Más a Politika (LMP) képviselői úgy dolgoznak a parlamentben a következő években, hogy azok se csalódjanak a pártban, akik most csak megelőlegezték a bizalmat az LMP-nek</p>

Ezt mondta újságírók előtt péntek délelőtt Jávor Benedek, a párt képviselője. Az LMP-frakció tagjai együtt vonultak át a párt Bajcsy-Zsilinszky úti központjából az Országházig, ahol szimpatizánsaik várták a képviselőket.


A Lehet Más a Politika első parlamenti ciklusát kezdi, 16 fős frakciója lesz. Schiffer Andrást, a párt listavezetőjét választották a tagok néhány napja frakcióvezetőnek, nagy többséggel. Az LMP parlamenti frakciójának tagjai: Dorosz Dávid, Ertsey Katalin, Ivády Gábor, Jávor Benedek, Karácsony Gergely Szilveszter, Kaufer Virág, Kukorelly Endre, Mile Lajos, Osztolykán Ágnes, Scheiring Gábor, Schiffer András, Szabó Rebeka Katalin, Szabó Tímea, Szilágyi László, Szilágyi Péter Zoltán, Vágó Gábor.

Az utolsó hírek szerint egy bizottsági elnöki posztot kap az LMP a pártok megállapodása alapján: Jávor Benedek a fenntartható fejlődés bizottságát vezeti majd, amely egyebek mellett környezetvédelemmel foglalkozik.

Az LMP-s képviselők az Alkotmány utcán vonultak az Országházig péntek délelőtt, a párt logója mellett valamennyien sárga margarétát tűztek a ruhájukra, ezzel is jelezték, hogy a Lehet Más a Politika zöldpárt. Jávor Benedek a Parlament előtt köszönetet mondott szimpatizánsaiknak, és annak a 400 ezer embernek, akik az LMP-re voksoltak a választásokon. A politikus azt mondta: megpróbálnak megfelelni azon elvárásoknak, amelyekkel az Országgyűlésbe küldik őket, és szeretnék, ha parlamenti munkájuk valóra váltaná azok álmát, akik évek óta sokat dolgoztak az LMP felépítéséért illetve választási sikeréért. Választóik olyan politikai fordulat meghozatalához járultak hozzá, amely képes lehet itthon megváltoztatni a politika menetét - tette hozzá.

Az LMP-frakció folytatja a Parlamentben az átvonulás előtt megkezdett ülését az Országgyűlés alakuló ülésének kezdetéig.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!