Magyarország

2010.05.08. 15:40

Lottóláz: hozzánk járnak külföldről is

<p>Egyre több külföldi próbál szerencsét a magyar fogadóirodákban, a mesés nyíeremény őket is vonzza.</p>

Lottóláz tombol a határmenti településeken. Az elmúlt hetekben egyre több külföldi próbál szerencsét a magyar fogadóirodákban. A mesés főnyeremény a külföldieket is vonzza, a forgalom hetente 15-20 százalékkal nő. Ezen a héten több mint 2 milliárd forintot érhet a telitalálatos szelvény.


A határmenti lottózók forgalma néhány hete folyamatosan nő. A biharkeresztesi fogadóiroda előtt szombaton délig óránként 15-20 román rendszámú autó állt meg. A több mint 2 milliárdos főnyeremény leginkább a magyar-román határ túloldaláról, a nagyváradiakat vonzza. Nem ritka, hogy egy-egy játékos 10-15 ezer forinttal próbál szerencsét - mondta Kulcsár Lajos, a biharkeresztesi iroda terminálkezelője. A biharkeresztesi lottózóban szombat délig több mint kétszázan fogadtak. Ez ötödével több, mint egy átlagos napon.

A játékkedv országszerte folymatosan nő. Egy átlagos héten 3 millió 800 ezer szelvényt adnak fel a játékosok, most viszont több, mint 5 millió fogadásra számítanak - mondta a Független Hírügynökségnek szombaton Somorai László, a Szerencsejáték Zrt. szóvivője. A főnyeremény már húsz hete halmozódik. Az öt jó szám 2 milliárd 30 millió forintot érhet.

A magyar lottórekord egyelőre nincs veszélyben. A legnagyobb hazai nyeremény 2003 novemberében volt. Akkor - 38 hetes halmozódás után - több mint 5 milliárd forintot ért a telitalálatos szelvény.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!