Magyarország

2010.05.11. 17:59

Kommandósok fogták el a másfél éve keresett rablóbandát

<p>Kommandósok segítségével fogtak el kedden délelőtt a pécsi rendőrök egy több mint másfél éve keresett rablóbandát.</p>

A három férfit azóta keresték, hogy 2008 októberében lakásán megtámadtak, gázpisztollyal rálőttek, megkötöztek és kiraboltak egy pécsi férfit. A nyomozók egy nemrég történt postarablás után jutottak a támadókhoz vezető friss adatokhoz. A gyanú szerint a 2008-as rablásnál ugyanazt a gázpisztolyt használták, mint amit a néhány hete a baksai postát kirabló támadóktól foglaltak le a rendőrök.


A pécsi rendőrkapitányság tájékoztatása szerint még 2008 októberében ismeretlenek hatoltak be egy pécsi férfi házába. A tulajdonost megverték, gázpisztollyal rálőttek, megkötözték, majd a mellékhelyiségbe zárták, a lakást pedig kifosztották. A nyomozás akkor nem hozott eredményt és az eljárást felfüggesztették.

A rendőrök nemrég azonban új információkhoz jutottak az ügyben. Ennek eredményeként kedden délelőtt kommandósok segítségével a pécsi nyomozók elfogták a 2008-as rablással gyanúsított három férfit. A 20,23 és 35 éves férfiak már voltak büntetve.

A rendőrség adatai szerint a 2008-as rablásnál feltehetően ugyanazt a gázpisztolyt használták, amit néhány hete a baksai posta kirablásával gyanúsított támadóktól foglaltak le a rendőrök.
- Független Hírügynükség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!