Magyarország

2010.05.12. 16:06

Új helyszínen a Media Hungary

<p>Tihany helyett Balatonfüreden rendezik meg az idei Media Hungaryt jövő kedden és szerdán - jelentette be a konferencia szervezője szerdán Budapesten.</p>

Ennek oka, hogy a rendezvénynek az elmúlt 13 évben helyt adó Club Tihany a napokban hirtelen közölte: az adott időpontban más rendezvényre foglalták le a szállókomplexumot. A szervezők szerint valaki megpróbálja ellehetetleníteni a konferenciát, azt azonban nem árulják el, hogy kire gyanakodnak. Az biztos, hogy a Club Tihanytól kártérítést fognak követelni.


Hónapok óta zajlanak az egyeztetések a Media Hungary szervezői és a Club Tihany között, hogy idén május közepén - ahogyan az elmúlt 13 évben - ismét ott legyen megtartva a konferencia. Csermely Ákos szervező szerdai sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a hétvégéig még minden rendben volt, ám hirtelen kapott egy levelet a szálló igazgatójától arról, hogy az adott időpontra korábban már valaki lefoglalta a teljes komplexumot, a Media Hungary-t pedig így nem tudják megtartani. Az igazgató ezzel együtt egyeztetést ajánlott fel a "titokzatos harmadik féllel", aki állítólag hajlandó lenne "bizonyos feltételek mellett" mégis visszaadni a médiakonferenciának a helyszínt.

Csermely Ákos azonban ebbe nem ment bele és néhány nap alatt sikerült új helyszínt találni, így a konferenciát a balatonfüredi Balaton Szabadidő és Konferencia Központban tartják meg. Erről időben értesíteni is fognak mindenkit, akit érint. A komplexum illetékeseivel már megállapodtak és a szerződések aláírása is zajlik.

Időközben a szervezők olyan információkat kaptak, hogy Balatonfüreden valakik sorra járták a szállodákat és próbálták lefoglalni azokat a Media Hungary idejére. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy ki az a harmadik fél, aki megpróbálja ellehetetleníteni a konferenciát. Csermley Ákos megfogalmazása szerint bizton állíthatja, hogy nem politikai érdekek állnak a háttérben.

Ruttner György, a szervező cégének jogi képviselője a tájékoztatón arról beszélt, hogy a Club Tihany Zrt. egyoldalúan bontott szerződést. Ezért a konferencia után be fogják nyújtani kártérítési igényüket, várhatóan több tízmillió forintos nagyságrendű összegről.

A Club Tihany Zrt. vezetője és a szálloda illetékes munkatársai egyelőre nem elérhetők.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!