Magyarország

2010.05.21. 06:54

Gigahivatalokat akar a megyékben a Fidesz - Népszabadság

<p>Összesen harminc szervezet összevonásával hozná létre a Fidesz a megyei kormányhivatalokat, amelyek élén az állam megyei vezetője állna.</p>

A rendőrség és az APEH kivételével átszerveznék, illetve ésszerűsítenék ennek keretében a különböző hivatalokat, kérdéses azonban, hogyan lehet majd a sokféle feladatot egyetlen szervezetben ellátni. A Népszabadság kormányhoz közeli forrásokra hivatkozva azt írja, hogy ez nem okoz gondot, ha újraszabályozzák a majdani vezetők hatáskörét. Ha a döntésekért az egyes szakterületek vezetői felelnének, és a hivatalvezetők dolga csak az egész rendszer működtetése lenne, az eddiginél hatékonyabban és olcsóbban működhetne az új rendszert.

A hivatalok egy helyre költöztetése felbecsülhetetlen összegbe kerülne, így elektronikus ügyintézéssel próbálnák megoldani azt, hogy az embereknek ne kelljen ezután is sorra járniuk az egyes épületeket - olvasható a cikkben. Lamperth Mónika volt szocialista belügyminiszter a tervekről azt mondta: Orbán Viktor néhány mondata kevés ahhoz, hogy az intézkedést szakmai és politikai szempontból minősíteni lehessen.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!