Magyarország

2010.05.12. 17:28

Eclipse-ügy - adócsalás gyanúja és állami pénzek - RTL

<p>Továbbra is kap állami pénzeket az Eclipse Zrt., annak ellenére, hogy volt vezetői ellen több milliárdos adócsalás ügyében nyomoznak.</p>

Az RTL szerdai Híradójának az eredetiség- vizsgálattal foglalkozó cégek egyesületének elnöke, Mádi Sándor jogász azt mondta, hogy nyílt levelet küldött az APEH elnökének, hogy így tiltakozzon emiatt. Az Eclipse nyerte el múlt év végén azt az 5 milliárd forintos tendert, amelyet az eredtiségvizsgálat informatikai rendszerének módosítására és üzemeltetésére írtak ki.


"A cég a mai napig üzemel, a hatósági kényszerintézkedést megelőző 2 nappal datálták az új cégvezető megbízását, akinek irányításával a lefoglalásokat követően azonnal új bankszámlát nyitottak" - olvasható a Mándi Sándor által az APEH elnökének küldött levelében. A cég most is működik, sőt az eredetiségvizsgálatot korábban végző cégeket képviselő jogász szerint több tíz milliót kap a Nemzeti Közlekedési Hatóságtól (NKH). a szervezetnél sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánták ezt az RTL Híradónak.

Az Eclipse ma is fent volt a köztartozás mentes cégek listáján, az APEH szerint azért, mert a cégnek nincs adótartozása.

Az elektronikus közszolgáltatások hivatala korábbi közleményei szerint az eredetiségvizsgálatra kötött szerződés törvényes volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!