Magyarország

2010.05.05. 21:01

Balaton utcai házrobbanás: öt hónap után is van, aki nem tudott visszaköltözni - RTL

<p>Nincs teteje, beázik, és három hete már egyáltalán nem is dolgoznak rajta. Így áll most az a fővárosi épület, amelyben még január elején robbant fel egy gázpalack, megsemmisítve a tetőteret.</p>

Az V. kerületi önkormányzat másnap 50 millió forintot ígért, de ezt a mai napig nem adták oda. Most, öt hónappal később is van még olyan lakó, aki nem tud visszaköltözni otthonába - adta hírül a szerda esti RTL Híradó.


Január 8-án éjjel egy gázpalack robbant fel a Balaton utcai ház tetőtérében, egy idős férfi lakásában. A férfi belehalt égési sérüléseibe. A tetőtér leomlott, a ház életveszélyessé vált. Akkor azt ígérte az önkormányzat, hogy néhány hónap alatt mindenki visszaköltözhet majd. Egyelőre azonban három lakásba még mindig nem tudtak visszaköltözni.

"Kijavították a folyosót, ami leszakadt. Tető azóta sincsen. A födémet azóta se csinálták meg. A lakásnak egyre jobban romlik az állaga. A tető hiányában több helyen beázik. Az a szoba is, ahol az összes bútorom van, az is nagyon elázott." - mondta az RTL Híradónak Madarassy Katalin, aki még mindig nem tudott visszaköltözni a lakásába.

A ház biztosítója már a robbanás másnapján 3 millió forintot utalt, azóta pedig 42 millió forintot fizetett ki a károkra. A biztosító cég magyarországi fióktelepének vezérigazgatója, Dénes Attila szerint a negyedik és az ötödik emelet rekonstrukciója van még hátra. Egyelőre az építési engedélyekre vár a ház. Amint megkapják az engedélyeket és elkezdődnek a felújítások, akkor számlák alapján rendezik a kifizetéseket. Előre láthatólag még körülbelül 85 millió forintot térítenek meg még a háznak.

A robbanás másnapján a kerület polgármestere 50 millió forintos segítséget ígért a háznak. Az RTL Híradó szerette volna Rogán Antalt megkérdezni, hogy miért nem kapta még meg a pénzt a ház, illetve, hogy miért nincs még mindig meg az építési engedély a renoválásra. A polgármestert azonban nem érték el.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!