Magyarország

2010.05.29. 08:14

Az utolsó interjú - Interjú a Népszabadságban Bajnai Gordonnal

<p>Szükséges és eredményes volt, amit egy év alatt csináltak, így nem is bánja, hogy belevágott a feladatba - ezt mondta a Népszabadságnak adott interjújában Bajnai Gordon. A leköszönő miniszterelnök szerint ugyanakkor még nagyon sok dolog vár az utánuk jövőkre. Ilyen például szerinte egy tisztességesebb pártfinanszírozási törvény elfogadása.</p>

Bajnai Gordon hozzátette: ha egy évvel ezelőtt a Fidesz-KDNP került volna hatalomra, akkor mostanra a legitimitása mélyponton lenne az elkerülhetetlen intézkedések vagy a válság miatt. A Jobbik szerepléséről a leköszönő miniszterelnök azt mondta, hogy a szélsőségesek az egész országnak ártanak, még úgy is, hogy nincsenek kormányon. Magyarországról most kettős a kép a világban: egyfelől erősödik az eredményes válságkezelés miatt a bizalom, ugyanakkor szinte minden véleménynyilvánításban előjön vészjósló jelként a szélsőjobb térnyerése - tette hozzá a Népszabadságnak adott interjújában a laköszönő miniszterelnök.

Haza és Haladás névvel alapítványt hoz létre Bajnai Gordon. Az alapítvány elsődleges célja és feladata a Bajnai-kormány örökségének gondozása és védelme. Az alapítvány indulásához szükséges költségeket - mintegy kétmillió forintot - a távozó miniszterelnök saját forrásból fedezi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!