Magyarország

2010.05.19. 19:35

Az új kormánynak kell döntenie a magyar-szlovák konzultációkról

<p>A jövőbeli magyar-szlovák konzultációk témáiról, fórumáról és időpontjáról az új kormány megalakulása után a két félnek közösen kell döntenie.</p>

Ez áll abban a válaszlevélben, amelyet a pozsonyi magyar nagykövet szerdán adott át a szlovák Külügyminisztériumban. Szabó Vilmos államtitkár a levéllel arra a szlovák megkeresésre válaszolt, amelyben a Magyar-Szlovák Kisebbségi Vegyesbizottság összehívását kérték - tájékoztatott közleményében Balogh Dénes, a Külügyminisztérium helyettes-szóvivője.


Miroslav Lajčák  szlovák külügyminiszter kedden hivatalos levélben kérte az államközi vegyes bizottság azonnali összehívását Budapesttől a kettős állampolgárság tervezett bevezetése miatt. Pozsony azt tervezi, hogy az ügyben az EBESZ kisebbségügyi főbiztosához, Knut Vollabaekhez fordul. Robert Fico pedig a helyzetről tájékoztatja José Manuel Barrosót, az Európai Bizottság elnökét.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!