Magyarország

2010.04.18. 05:21

Szakadékba zuhant két férfi Dobogókőn - a barlangi mentők felhozták a holttestet is

<p>A barlangi mentőknek még éjfél előtt sikerült felhozniuk annak a férfinak a holttestét, aki szombat este zuhant szakadékba egy másik túrázóval együtt Dobogókőn. Az áldozat egy 40 éves férfi. Társa gyakorlatilag karcolásokkal úszta meg a balesetet.</p>

Mint arról a Független Hírügynökség már beszámolt, a két férfi Dobogókõn, a kilátó melletti szakadék szélérõl zuhant le szombat este. Egyikük 4-5 métert esett, majd fennakadt egy fán, társa azonban a 40 méteres mélységbe zuhant.

A 29 éves fiatalember körülbelül másfél-két órát töltött a fán kapaszkodva, amikor a barlangi mentõknek sikerült felhozniuk. Mint kiderült, gyakorlatilag karcolásokkal úszta meg a balesetet.. A mentõk végül a helyszínen látták el, úgy tudni, nem akart kórházba menni.

Szakadékba zuhant társát a barlangi mentõk egy másik csoportja hozta fel még éjfél elõtt. Az áldozat egy 40 éves férfit - mondta el a Független Hírügynökségnek Adamkó Péter, a Magyar Barlangi Mentõszolgálat riasztásvezetõje.

A két szerencsétlenül járt túrázó társasággal volt, amikor a baleset történt. A Független Hírügynökség úgy tudja, a csoport tagjai alkoholt fogyasztottak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!