Magyarország

2010.04.30. 21:51

Sok lakáshiteles van bajban - RTL Híradó

<p>Kilencvenezer lakáshiteles van gondban. Ennyi családot fenyeget az a veszély, hogy elárverezik ingatlanjukat, mert nem tudták idõben fizetni a törlesztõrészleteket - számolt be az RTL Híradó pénteken.. Az összegzést a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelet (PSZÁF) készítette. A szóvivõ azt mondta, ez nagyon magas szám.</p>

Binder István, a PSZÁF szóvivõje az RTL Híradónak azt mondta: az összes magyar pénzintézet elárulta azoknak az ügyfeleknek a számát, akik nem törlesztik pontosan a lakáshitelüket. Nagyjából kilencvenezren vannak. Ezeknél az adósoknál van meg a közvetlen fenyegetettség, hogy szerzõdésüket felmondhatja a bank, és netán megindulhat egy végrehajtás.

A rosszul fizetõ ügyfelek egy része kérheti a hitel átütemezését, de sokan nem számíthatnak segítségre.

Sokaknak nem csak a lakáshitel törlesztése okoz problémát. Ha valaki egy áruhitelt vagy egy autóhitelt nem törleszt pontosan, akkor ugyanúgy felkerülhet a BAR-listára, vagyis a rosszul fizetõ adósok listájára. A legfrissebb jelentések szerint már több mint 825 ezer rosszul fizetõ adós van. Ez 36 és féle ezerrel több, mint az év elején - hangzott el az RTL Híradóban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!