Magyarország

2010.04.30. 11:06

Május 5-én folytatják a pártok az egyeztetést az országgyûlés alakuló ülésérõl

<p>Nem született érdemi kérdésekben megállapodás a négy parlamenti párt között az Országgyûlés alakuló ülésével kapcsolatos elsõ egyeztetésen pénteken.</p>

A tárgyalásokat a Fidesz javaslatára május 5-én délután 3 órakor folytatják. Lázár János a Fidesz leendõ frakcióvezetõje azt is elárulta, hogy szintén május 5-én délelõtt 11 órakor tartják az alakuló frakcióülésüket.

A Fidesz, az MSZP, a Jobbik és az LMP képviselõi az Országgyûlés Hivatalának vezetõivel folytatott nyilvános egyeztetésen abban állapodtak meg, hogy a Fidesz javaslatára május 5-ig minden párt írásban megküldi javaslatait az Országgyûlés alakuló ülésének napirendjével, illetve az új parlament tisztségviselõivel kapcsolatban.

Lázár János leszögezte: a Fidesz szakít az elmúlt ével gyakorlatával és a további tárgyalásokat is a nyilvánosság bevonásával és az ellenzéki pártok javaslatainak meghallgatásával folytatják le. Az MSZP, a Jobbik és az LMP képviselõi ugyanakkor azt hangsúlyozták: remélik, hogy a Fidesz nem csak begyûjti a javaslataikat, hanem a döntés meghozatalakor is figyelembe veszik magukat.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!