Magyarország

2010.04.05. 10:46

Még mindig keresik a "fekete sereg" vezetőjét - Magyar Róbert a TOP 10-es listán

<p>Elkészítette a legkeresettebb bűnözők listáját a Budapesti Rendőr-főkapitányság. A listán - bár nem első helyen - de ott szerepel a még mindig keresett Magyar Róbert, aki házi őrizetből szökött meg, még január közepén. Szökése miatt több rendőrt is elmarasztaltak, ő az elmúlt évek egyik legkiterjedtebb maffiaperének vádlottja.</p>

Magyar Róbert a hétfõn közzétett áprilisi, budapesti TOP 10-es körözési listán az ötödik.

Egy körözés van ellene érvényben, emberölés gyanúja miatt. Január közepén szökött meg a házi õrizetbõl, ahová azért került, mert lejárt a három év, amit bírósági ítélet nélkül elõzetes letartóztatásban tölthet. Magyar Róbertet számos bûncselekménnyel vádolja a bíróság, egyebek mellett emberöléssel és a bûnszervezet létrehozásával is, a vád szerint a férfi utasítására gyilkolták meg több évvel ezelõtt az alvilágban "Ragyás Tóniként" ismert férfit, illetve egy a fõvárosban lövöldözésbe torkolló bandaháború és egy vidéki vállalkozó megfenyegetése miatt is felelnie kell társaival együtt. Úgy tudni, hogy akár ezer embert is képes volt mozgósítani.

A friss körözési listán olyan emberek között szerepel, mint például az 1976-os születésû Botos Attila, aki ellen 3 körözés van érvényben emberölés, testi sértés és tartás elmulasztása miatt. A listán a legtöbb hatóság által keresett férfi a harmadik helyen lévõ Hámon Gyõzõ, aki ellen 8 körözés van érvényben csalás, sikkasztás és lopás miatt.

A rendõrség mindig a leginkább keresett, többszörösen körözött emberek hatékonyabb felkutatása érdekében készíti el a különbözõ körözési listákat. Az áprilisi, budapesti lista a szereplõk képeivel megtekinthetõ a rendõrség www.police.hu címû internetes oldalán. Aki a listán szereplõkrõl tud valamit, az az ingyenesen hívható 06-80-555-111 "Telefontanú" zöld számán, a 107, vagy a 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén jelentkezhet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!