Magyarország

2010.04.06. 06:41

Gyengül a Jobbik a Szonda szerint - Népszabadság

<p>Az utóbbi hetekben a Fidesz-Jobbik csata a legnagyobb ellenzéki párt sikerét hozta - írja a Szonda Ipsos felmérése alapján a Népszabadság.</p>

 A nemzeti radikális párt hónapok óta felfelé tartó népszerûségi mutatói visszájára fordultak: március eleje óta a teljes lakosság körében 2, az elkötelezett szavazók körében 4 százalékpontot veszített. Eközben a Fidesz a népesség egészén belül 3, a biztos pártválasztók között pedig 5 százalékos emelkedést könyvelhet el. Jelenleg egyébként a Fidesz 38, az MSZP 12, a Jobbik pedig 8 százalékon áll a teljes lakosság körében. A biztos szavazókat tekintve már nagyobbak az eltérések: a Fidesz 62, az MSZP 20, a Jobbik 13 százalékot tudhat magáénak. Az LMP jelenleg 3 százalék körül áll, de a kutatás szerint nem elképzelhetetlen, hogy bejut a parlamentbe. Az MDF-nek ennél már kisebb az esélye, a párt 1 százalék körüli támogatottságot tudhat magáénak. A szavazásra jogosultaknak közben csak fele - 53 százaléka - állítja, hogy biztosan elmegy vasárnap! voksolni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!