Magyarország

2010.04.02. 13:00

Ezer magyar nő műmelle robbanhat szét!

<p>Egészségre ártalmas ipari szilikonnal töltöttek fel mellplasztikai műtétekhez használt implantátumokat. Magyarországon legalább ezer nő mellét nagyobbították meg ezzel.</p>

A dél-franciaországi PIP cég olyan szilikon-implantátumokat gyártott, melyek nem felelnek meg a nemzetközi szabványnak. A botrány akkor tört ki, amikor kiderült, hogy ipari szilikont használtak.

Dr. Karvász Tamás plasztikai sebészt, a PIP hazai forgalmazójának képviselőjét már értesítette a francia gyártó.

– Egy hete kaptunk egy e-mailt a cégtől, hogy a termék gyártását felfüggesztették. Közvetlen életveszélyről nem beszélhetünk, de javasoljuk a szokásos évenkénti ultrahangos vizsgálat minél hamarabbi elvégzését. A beültetett termékek mindegyike rendelkezik sorozatszámmal, és pontosan követhető, hogy kinél kerültek beültetésre. Akiknél ki kell cserélni az implantátumot, azoknál a műtét költségeit a gyártó fedezi.

Dr. Kalmár Miklós, a Euro Silicone-implantátumok hazai forgalmazójának tanácsadója szerint nem a gyártó cégek közötti konkurenciaharcról van szó ez esetben, hanem ténylegesen valós a veszély - írja a Borsonline.hu

Folytatás az eredeti oldalon

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!