Magyarország

2010.04.21. 13:31

Az utolsó szakasz elõtt áll a 4-es metró mindkét fúrópajzsa

<p>Már a 4-es metró északi alagútépítõ pajzsa is a Népszínház utcai állomásra érkezett, másfél héttel déli párja után - közölte a DBR Metró Projekt Igazgatóság szerdán.</p>

Mindkét gépezeten karbantartást végzenek, majd május elsõ felében megindulhatnak az utolsó megálló, a Keleti pályaudvar felé. Ha az alagútépítõ tartani tudja a jelenlegi ütemet, akkor június második felében elkészülnek az elsõ szakasz alagútépítési munkálatai.

Az utolsó elõtti állomáson van a 4-es metró mindkét fúrópajzsa. A déli szerkezet április 12-én törte át a megálló falát, északi párja pedig szerdán érkezett meg. Az utolsó elõtti, körülbelül 450 méteres szakasz is problémamentesen épült meg. Jelenleg az ilyenkor szokásos karbantartási munkákat végzik, ezt követõen, várhatóan május elsõ felében indulnak el a szerkezetek a Keleti pályaudvarhoz. Ha minden a tervek szerint halad, akkor június második felében befejezõdik az alagútépítés az elsõ szakaszon.

A pesti oldalon egyébként a tervezett haladási sebességgel tudnak haladni a fúrópajzsok, a változatos talajviszonyok ellenére. A szakemberek a továbbiakban sem számolnak jelentõsebb nehézségekkel. Az utolsó, 450 méteres szakasz utolsó 150 méterét kavicsos rétegben teszik meg a szerkezetek, ami speciális elõkészítõ munkákat és nagyobb odafigyelést igényel majd.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!