Magyarország

2010.04.01. 15:56

A hajósok keveset szabálytalankodtak

<p>Véget ért a Duna teljes magyarországi szakaszán megtartott ellenõrzés-sorozat, az eredményeket csütörtökön tette közzé a rendõrség.</p>

A nemzetközi szintû Aquapol akció egy héten át tartott - március 22-e és 28-a között - két kiemelt napon a vízirendõrök mellett több más hatóság emberei is részt vettek a hajósok ellenõrzésében.

Az Országos Rendõr-fõkapitányság csütörtöki tájékoztatása szerint elsõsorban a hajóokmányok, hajózásban használatos iratok meglétét, eredetiségét és érvényességét vizsgálták. A vízi jármûvek legénységét is ellenõrizték, fõleg a munkavállalási szabályok betartása kapcsán. Két kiemelt napon, március 23. és 27-én a rendõrök mellett más hatóságok, mint a vám- és pénzügyõrség, a hajózási hatóság, polgárõrség, munkaügyi hatóság munkatársai is részt vettek az akcióban.

Ezen a két napon történt a legtöbb és legátfogóbb ellenõrzés. Összesen 134 - ezen belül 73 magyar és 61 külföldi - vízi jármûvet ellenõriztek, illetve 22 alkalommal ellenõriztek komp- és révátkelõket. A hajókon, komp állomásokon összesen 326 szolgálatot ellátó dolgozót -147 magyart és 179 külföldit - ellenõriztek. 171 embernél ittasságot is mértek, de mindössze négyen bizonyultak ittasnak. Az ellenõrzések alkalmával 2 esetben bûncselekmény, 28 esetben szabálysértés miatt tettek feljelentést, ötször helyszíni bírságot szabtak ki. A hajózással kapcsolatos okmányok hiányát mindössze 3 esetben tapasztalták a hatóságok.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!