Magyarország

2010.03.08. 14:43

Mesterházy: Az MSZP, mint az egyetlen demokratikus erõ, egyedül maradt a szélsõjobb elleni harcban

<p>Az MSZP, mint az egyetlen demokratikus erõ, egyedül maradt a szélsõjobb elleni küzdelemben - mondta Mesterházy Attila azután a hétfõi találkozó után, amelyen Kurt Beck-kel, a Rajna-vidék Pfalz tartomány SPD elnök-miniszterelnökével tárgyalt.</p>

Az MSZP miniszterelnök-jelöltje elmondta: a találkozó, amelyen a választások utáni együttmûködési lehetõségekrõl is szó esett, azért is volt fontos, mert minden 9. magyar munkahely valamilyen módon függ Németországtól. A német szociáldemokrata politikus közölte: Németországban aggodalommal figyelik a magyar szélsõjobboldal erõsödést, ami negatívan bfolyásolhatja Magyarország megítélését.

Mesterházy Attila beszámolt arról, hogy tájékoztatta az SPD tartományi elnökét a magyar válságkezelõ programról, annak eredményeirõl. Felhívta a német politikus figyelmét arra, hogy a szélsõjobboldali erõk erõsödése miatt nyújtotta be a magyar parlamentnek a Holocaust tagadásról szóló törvényjavaslatát, amelyet az országgyûlés támogatott, a Fidesz viszont nem szavazta meg (az ellenzéki párt tartózkodott - a szerk.).

Kurt Beck a találkozó után elmondta: Németországban nagy tiszteletet vívott ki az MSZP vezette kormány azzal, hogy "saját erõbõl szabadította ki az országot a gazdasági válság szorításából". Azt is megállapította, hogy azonosak a gazdasági értékeik a magyar szocialistákkal. Kiderült, hogy az SPD politikusának Mesterházy Attilával azonos a foci iránti szenvedélye is, amivel kapcsolatban utalva az aranycsapat egykori 6.3-as gyõzelmére azt mondta: ugyanolyan meglepetést kíván az MSZP-nek az országgyûlési választásokon, mint amilyet anno a magyarok a Wembley Stadionban értek el.

Nem tartja demokratikus hozzáállásnak azt, hogy a Fidesz visszautasította a részvételt a választási vitán - mondta egy újságírói kérdésre válaszolva Mesterházy Attila. A szocialista párt kormányfõ-jelöltje szerint nem tiszteli, "lenézi" a magyar választókat az, aki úgy akarja megkapni tõlük a támogatást, hogy egyetlen egy szót se mond arról, mit szeretne elérni, mi a programja.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!