Magyarország

2010.03.31. 18:19

Új Kollektív Szerzõdésrõl tárgyal a Malév a szakszervezetekkel

<p>Új Kollektív Szerzõdés(KSZ) megkötésérõl kezd tárgyalásokat a Malév az 5 reprezentatív szakszervezettel azután, hogy a jelenleg érvényes szerzõdést négy hónap felmondási idõvel felmondta a légitársaság.</p>

A társaság mûködésének átalakításától a vezetés azt reméli, hogy nem kell majd elbocsájtaniuk dolgozót és a cég két év múlva már nyereségesen mûködhet.

Az egyeztetés és az új KSZ megalkotása szerves része a légitársaság készülõ átalakításának, amivel a társaság gazdasági stabilitását akarják megteremteni. A közlemény szerint a cég vezetése továbbra is a munkavállalók érdekeinek beszámításával tervezi a hosszú távú megoldásokat kínáló átalakításokat. A többi között tervezik a költségek további racionalizálását és a foglalkoztatás rugalmasabbá tételét annak érdekében, hogy ne kelljen elbocsájtani dolgozókat. Ettõl azt várják, hogy 2012-re a Malév nyereségesen mûködjön majd - írja a cég közleményében.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!