Magyarország

2010.03.08. 17:23

Az MSZP nem tartja indokoltnak a gázáremelést

<p>Nem lát indokot gázáremelésre az MSZP, és a párt minden tõle telhetõt megtesz azért, hogy ez ne is következzen be - jelentette ki Szanyi Tibor szocialista országgyûlési képviselõ hétfõi sajtótájékoztatóján.</p>

Az MSZP nem tartja indokoltnak, hogy emelkedjen a gáz ára - jelentette ki Szanyi Tibor, szocialista országgyûlési képviselõ hétfõi tájékoztatóján. Hozzátette: úgy látják, hogy ez idõ tájt az importõröknek, a szolgáltatóknak, és egyéb szállítóknak nincs okuk arra, hogy változtassanak a lakossági gázárakon. A szocialista politikus úgy fogalmazott: sem a világpiacon nem tapasztaltak olyan mozgást, ami áremelést indokolna, sem pedig a hazai ellátás tekintetében nem találtak olyan tényezõket, ami árfelhajtó lenne.

Az MSZP nem gondolja azt, hogy szembe kellene mennie a piaccal, de "egy áldott garassal sem hajlandók többet engedni, mint amennyi valójában indokolt" - fogalmazott Szanyi Tibor. A szocialista országgyûlési képviselõ szerint a Magyar Energia Hivatal elnöke súlyos hibát vétett, amikor elõbb adta meg a gázáremelés indoklását, mint hogy hozzá ilyen jellegû kérelmek beérkeztek volna- ez pedig a politikus szerint megengedhetetlen egy állami hivatal esetében. Szanyi Tibor nem zárta ki, hogy a hivatal elnöke változtat az eddigi nézetein. Hozzátette: március 15-ig meg lehet tenni a különbözõ indítványokat.

Sem szabálysértési, sem büntetõeljárás nem indult Hagyó Miklós ellen, ezért sem tud lemondani mentelmi jogáról, mandátuma pedig harminc-negyven nap múlva önmagától megszûnik - így reagált az MSZP szóvivõje arra a kérdésre, hogy a párt miért nem szólítja fel a volt fõpolgármester-helyettest, hogy mondjon le parlamenti mandátumáról. Nyakó István hozzátette: eddig a Parlamenthez semmilyen megkeresés nem érkezett az ügyészségtõl.

A szóvivõ kérdésre válaszolva cáfolta, hogy az MSZP-hez pénz került volna a BKV-tól - ezzel Balogh Zsolt volt BKV vezérigazgató kijelentésére reagált, aki azt nyilatkozta, hogy pártokhoz is vándorolt a pénzbõl.

Nyakó István szerint eddig annyi történt, hogy egy állítás jelent meg a Magyar Nemzet hasábjain, amit Hagyó Miklós és az érintett szakszervezetek is cáfoltak. Az MSZP szóvivõje úgy fogalmazott: ha Balogh Zsoltnak igaza lenne, akkor az ügyészség már megkereste volna ezzel a kapcsolatban a Parlamentet, a Házelnököt.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!