Magyarország

2010.03.25. 17:14

A magyar EU-elnökségrõl tárgyalt Orbán Viktor Brüsszelben

<p>Orbán Viktor, a Fidesz elnöke Brüsszelben tárgyalt csütörtökön Yves Leterme (ív löterm) belga miniszterelnökkel - tájékoztatta a Független Hírügynökséget a Fidesz elnöki stábjának vezetõje.</p>

A 2011. január 1-jén kezdõdõ magyar uniós elnökség elõtt a belga kormány adja az Európai Unió vezetését. A két ország közös érdeke, hogy az EU mûködése ebben az idõszakban összehangolt legyen - olvasható Szijjártó Péter közleményében.

A Fidesz készen áll arra, hogy a nemzeti ügyek kormányzása ne csak Magyarország, hanem az Európai Unió ügyeit is elõrevigye - mondta Brüsszelben Orbán Viktor. A Fidesz európai orientációjú, az európai együttmûködést erõsítõ elnöki periódusra készül. Orbán Viktor hozzátette: a Fidesz tudatában van annak, hogy a jelenleg elfogadás elõtt álló közös európai gazdasági stratégia beindítása a magyar elnökség idejére fog esni.

Magyarország számára óriási lehetõséget jelent, hogy az Európai Unió gazdasági stratégiájának és a Fidesz gazdasági programjának legfõbb pontjai egybeesnek. Mindkét program középpontjában a gazdasági növekedés beindítása és a munkahelyteremtés áll. "Mindezek alapján soha nem volt könnyebb egyszerre magyarnak és európainak lenni a gazdaságpolitikában" - fogalmaz csütörtöki közleményében Szijjártó Péter, a Fidesz elnöki stábjának vezetõje.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!