Magyarország

2010.02.18. 20:14

Pénteken kezdik a tömeggyilkosságot tervezõ budapesti egyetemista elmeorvosi vizsgálatát - RTL Híradó

<p>Pénteken kezdõdik a tömeggyilkosságot tervezõ budapesti egyetemista elmeorvosi vizsgálata.</p>

A nyomozók újabb és újabb bejegyzéseket találnak a huszonkét ember meggyilkolására készülõ fiú internetes blogjában - derül ki az RTL Híradóból. Néhány napja rábukkantak egy olyan versére is, amelyet csak a mészárlás napján hozott volna nyilvánosságra. Ebben arról ír, hogy miért követte volna el a mészárlást. De nemcsak a tervezett ámokfutásról, hanem a fegyvervásárlásról is írt verset az egyetemista.

A most megtalált versben a fiú az elõdeinek tekintett tömeggyilkosokat isteníti, valamint arról is ír, hogy ezzel a tettével õ is közéjük szeretne tartozni. A fiú elmeorvosi vizsgálata pénteken kezdõdik, amíg ez véget nem ér, addig nem hallgatják ki a nyomozók.

Az egyetemistának sportlövõként egyébként volt érvényes fegyvertartási engedélye. Bajnai Gordon csütörtökön, a rendõrségen tartott évértékelõjén azt mondta, hamarosan megszigorítják a fegyvertartás szabályait. Ezért arra kérte az igazságügyi minisztert, hogy napokon belül tegyen javaslatot arra, hogy milyen lépésekkel garantálhatják, hogy ilyen esetek ne fordulhassanak elõ, illetve, hogy ki tudják szûrni azokat, akik zavarodottságukban vissza akarnak élni a sportolói hivatkozással. A tervek szerint kötelezõ pszichológiai vizsgálaton kell átesnie mindenkinek, aki fegyvert tart magánál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!