Magyarország

2010.02.28. 23:47

Országgyűlési választás 2010 | A gazdasági válságból keresnek kiutat

<p>Debrecen - Az embereket most leginkább az foglalkoztatja, hogyan lehet a válságból kilábalni, ezért a párt is erre keresi a receptet – mondta el Vona Gábor a Jobbik Magyarországért Mozgalom kormányfőjelölt elnöke a vasárnap este tartott lakossági fórum előtt.</p>

A politikus hozzátette, a Jobbik nem hiteleket venne fel, nem szeretne újabb multinacionális tőkét Magyarországra hozni, és nem a megszorításokra hagyatkozna, hanem sürgősen munkahelyeket teremtene. Ebben leggyorsabban a mezőgazdaságban és a ráépülő élelmiszeriparban lehetne lépni, a másik két ilyen stratégiai ágazat az építőipar és a turizmus, a gyógyturizmus.

A másik nagyon fontos kérdés – folytatta Vona Gábor – a közbiztonság. A párt szerint a rendőrség megerősítése önmagában kevés, ezért vidéken felállítanák a csendőrséget, amely az előbbivel együttműködve, de a települési önkormányzatok fenntartásában tevékenykedne, kizárólagosan a helyi közbiztonság érdekében. A harmadik legfontosabb teendője a pártnak a nemzettudat erősítése, ami egy szebb jövő alapjait teremheti meg – vélekedett a pártelnök.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!