Magyarország

2010.02.25. 13:15

Mennyit ér a melegétel utalvány?

<p>Ha utalvánnyal fizetünk magasabb árat számolnak nekünk?</p>

„A meleg étel utalvány körüli médiaviharban olvastam valahol, hogy a kis hentes, ha elfogadja az utalványt, akkor bizony 5%-kal többet kér belőle a vásárlótól, mert nem tudja másból kifizetni az utalványszolgáltató költségeit.

Az üdülési csekk elfogadásánál is vannak olyan éttermek, szállodák, ahol ha kiderül, hogy üdülési csekkel fizet a vendég, szívesen rátesznek 10%-ot az árra” - írja egy felháborodott olvasó a cafeteria2010.hu elnevezésű honlapon. Mi is több forrásból hallottunk már hasonló információt, ami jól tudjuk: teljesen törvénytelen, akár étteremről, akár szállodáról, vagy éppen a hentesről van szó, hiszem a szolgáltató, kereskedő nem háríthatja a csekkel való fizetésből eredő plusz költségeit a vendégre, a fogyasztóra.

Az üzlet csak egyet tehet, eldönti, hogy elfogatja (ha elfogadhatja) vagy sem az utalványt. Önöknek van ilyen tapasztalata? - kérem írják meg fórumhozzászólásban, ha Önök kerültek már hasonló helyzetbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!