Magyarország

2010.02.02. 07:32

Ma kezdõdik a filmszemle

<p>Kedden kezdõdik a 41. Magyar Filmszemle. Idén kilencvenöt film szerepel a versenyprogramban, az alkotásokat két budapesti helyszínen, a Palace MOM Parkban és az Uránia Nemzeti Filmszínházban, illetve immáron harmadik alkalommal vidéki városokban is meg lehet nézni.</p>

Erről  Kozma Ilona programigazgató tájékoztatta a Független Hírügynökséget.
Az idei szemle versenyprogramjára összesen 384 alkotás jelentkezett. A magas nevezési szám miatt elõzsûrik tettek javaslatot a versenyprogram kialakítására. A döntés alapján 16 játékfilm, 33 kisjátékfilm, 30 dokumentumfilm, 7 tudományos-ismeretterjesztõ és 9 tévéfilm szerepel a 41. Magyar Filmszemle programján. A versenyprogramba összesen 95 film került be.

A filmes mustra megnyitója február 2-án lesz a Palace MOM Parkban. Az eseményen bemutatják Jancsó Miklós Oda az igazság címû alkotását. A filmszemle február 8-áig tart, Budapesten két helyszínen, a Palace MOM Parkban és az Uránia Nemzeti Filmszínházban vetítik majd az alkotásokat- mondta a Független Hírügynökségnek Kozma Ilona programigazgató. A szemlének idén harmadik alkalommal vidéki városok is helyet adnak: Keszthelyen, Gyöngyösön, Veszprémben és Balassagyarmaton is lehet majd filmeket nézni.

A vetítésekre kedvezményes jegyeket lehet váltani - mondta Kozma Ilona. A középiskolásoknak médiaórákat is tartanak február 6-án és 7-én, de vitákkal és szakmai beszélgetésekkel is várják az érdeklõdõket a Filmszemle idején - tette hozzá a programigazgató.

A szemlét záró díjátadó gálát február 8-án este hét órakor tartják a Sportmax 2. Sport-, szabadidõ- és rendezvényközpontban, ahol a szakmai elismerések és a filmszemle díjai mellett átadják az Életmû-díjakat is.

A filmek listája megtalálható a Filmszemle hivatalos honlapján, a www.magyarfilmszemle.hu internetes oldalon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!