Magyarország

2010.02.03. 12:12

Lezárult a kiskunlacházi gyilkosság nyomozása

<p>Lezárta a rendõrség a kiskunlacházi gyerekgyilkosság nyomozását, az iratokat kedden küldték el a Pest Megyei Fõügyészségnek vádemelési javaslattal.</p>

Mint ismert, a 14 éves lányt 2008. november 23-án hajnalban a kiskunlacházi mûvelõdési ház közelében támadta meg egy férfi. A lányt megerõszakolták, majd megfojtották. A gyanúsítottat tavaly nyáron fogták el: a férfi a közelben lakott, ám aznap éjjel egy másik településen szórakozott. Hazafelé tartva döntötte el, hogy az elsõ vele szembe jövõ nõvel közösülni fog. A férfit a gyilkosság helyszínén talált DNS nyomok és tárgyi bizonyítékok alapján helyezték elõzetes letartóztatásba.

A nyomozás végére 5466 oldalas bûnügyi irat keletkezett. A 2010. február 2-án átadott dossziék a nyomozás közben keletkezett iratokat, jegyzõkönyveket, szakértõi jelentéseket, illetve fotókat tartalmaznak. A gyanúsított korábban ugyan részletes beismerõ vallomást tett, ám ezt késõbb visszavonta. Újabb verziója szerint a lány beleegyezett a közösülésbe, és élve hagyta ott a kiserdõben.

A Pest Megyei Fõügyészséghez benyújtott vádindítványhoz csatolta a rendõrség a 193 tanú kihallgatásáról készült jegyzõkönyveket, és azt az 58 oldalas jegyzõkönyvet is, amelyet a gyanúsított nyolc vallomásáról készítettek. A nyomozás közben 146 DNS mintát elemeztek a Bûnügyi Szakértõi és Kutató Intézetben, ennek díja megközelíti az 53 millió forintot. A rendõrség birtokában több olyan tárgy is van, amely alátámasztja a férfi bûnösségét: kés, papírzsebkendõ, az áldozat nyaklánca, mobiltelefonja és iratai, amelyeket a gyanúsított lakásában, a porszívó porzsákjában találtak meg a nyomozók. A fõügyészség várhatóan 30 napon belül elbírálja az indítványt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!