Magyarország

2010.02.23. 20:18

Korrupció gyanújával rendőröket vettek őrizetbe Budapesten

<p>Korrupció gyanújával vett őrizetbe négy rendőrt a Budapesti Nyomozó Ügyészség. A négy rendőr közül kettő a XIII. kerületi rendőrkapitányság munkatársa, ketten pedig már nem aktív rendőrök.</p>

A gyanú szerint építőipari és szállítmányozási cégektől napi 10-15 ezer forintot fogadtak el, hogy ne indítsanak ellenük szabálysértési eljárásokat. A cégek képviselői többször előre jelezték, hogy járműveik szabálytalankodni fognak, például nincs behajtási engedélyük, vagy lejárt a műszakijuk. A négy embert őrizetbe vették és kezdeményezik előzetes letartóztatásukat.


A két aktív és két volt rendőrt hétfőn vették őrizetbe. A gyanú szerint építőipari és szállítmányozási cégekkel álltak kapcsolatban és napi rendszerességgel vettek át a cégek képviselőitől 10-15 ezer forintot - mondta a Független Hírügynökség kérdésére kedden Skoda Gabriella, a Fővárosi Főügyészség szóvivője. A pénzt azért kapták, hogy eltekintsenek a cégek járműveinek szabálysértéseitől, mint a lejárt műszaki engedély, túlméretes jármű, vagy a közterület-használati engedély hiánya. Előfordult, hogy már megindult rendőri intézkedésnél az intézkedő rendőröket a gyanúsítottak rávették, hogy ne tegyék meg a feljelentést a cég munkatársai ellen.

A Budapesti Nyomozó Ügyészség "hivatalos személy által kötelességszegéssel elkövetett vesztegetéssel", és más bűncselekmények elkövetésével gyanúsítja a négy embert. Őrizetbe vették őket és kezdeményezik előzetes letartóztatásukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!