Magyarország

2010.02.11. 15:34

Kopogtatócédulát árultak a neten

<p>Ötszáz forintos kikiáltási árral kínáltak kopogtatócédulákat a vatera.hu online piactéren. A hirdetés csütörtökön délután fél négy körül már nem volt megtalálható a honlapon.</p>

A korábban a honlapon olvasható hirdetést szerdán tették fel, az aukció pedig az eredeti szöveg szerint március 3-ig tartott volna. A hirdetõ Vas megyét jelölte meg és - korábbi írása szerint - a sikeres licitálónak személyesen, vagy ajánlott levélben adja át a papírokat, ha átutalták neki elõre a pénzt. A hirdetés feladója azt írta, hogy nemcsak a saját kopogtatócéduláját, hanem az egész családjáét árulja, ez összesen négy darabot jelent. Azt is megjegyezte, hogy "bárki viheti".

Tóth Zoltán választási szakértõ a Független Hírügynökségnek az eset kapcsán elmondta, hogy a választási törvény tiltja, a Büntetõ Törvénykönyv pedig szankcionálja azt, ha valaki ajánlószelvényt pénzért árusít, azért pénzt kér vagy pénzt fogad el. A szakértõ szerint az internetes üzemeltetõt - amelynek felületén megjelenik a bûncselekménynek minõsülõ hirdetés - szintén terheli felelõsség ilyen esetben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!