Magyarország

2010.02.20. 17:27

Irodába zárta az alkalmazottakat a rabló

<p>Fegyveres rablót fogtak el a rendõrök szombaton reggel Budapesten. A férfi péntek este fosztott ki egy kõbányai élelmiszerboltot, az alkalmazottakat pedig az üzlet irodahelyiségébe zárta és telefonjaikat is elvette.</p>

A támadó ezután elmenekült, de nem örülhetett sokáig zsákmányának.

A maszkos, fegyveres férfi péntek este zárás után, a gazdasági bejáraton surrant be a X. kerületi, Sibrik Miklós úti élelmiszerboltba. Az üzletben ekkor két nõi alkalmazott volt, a támadó mindkettõjüket lökdösni kezdte, majd betuszkolta õket az irodahelyiségbe. Ezután egy fekete színû hátizsákot tett az asztalra, és követelte, hogy tegyék bele a bevételt, és még mobiltelefonjaikat is elvette. Miután megszerezte zsákmányát, a rabló az alkalmazottakra zárta az ajtót, majd elmenekült. A két nõ ezután telefonon értesítette a rendõrséget.

A helyszínen talált nyomok alapján a rendõrség látókörébe egy 33 éves budapesti férfi került. A gyanúsítottat szombaton, a kora reggeli órákban fogták el III. kerületi munkahelyén. A férfi beismerõ vallomást tett, jelenleg õrizetben van, és a rendõrség indítványozza elõzetes letartóztatását is - tájékoztatta a Független Hírügynökséget közleményében a Budapesti Rendõr-fõkapitányság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!