Magyarország

2010.02.03. 12:32

Házkutatást tartottak a BKV-s Tóthfalusi Györgynél - hirado.hu

<p>Házkutatást tartottak a rendõrök szerdán reggel Tóthfalusi Györgynél. A korábbi BKV igazgatósági elnök kihallgatása még tart a Budapesti Rendõr-fõkapitányságon - tudta meg a hirado.hu.</p>

A közlekedési társaság korábban a Független Hírügynökséget arról tájékoztatta, hogy Tóthfalusi György 2007 nyarától 2009 õszéig volt a BKV igazgatóságának elnöke. Ez alatt az idõ alatt sem õ, sem az igazgatóság többi tagja nem írt alá tanácsadói és végkielégítési szerzõdéseket. Antal Attila volt vezérigazgató munkaviszonyának megszüntetését Tóthfalusi az igazgatóság egy másik tagjával írta alá, de az végkielégítést vagy felmentési idõt nem tartalmazott. Antal Attila távozásakor az idõarányos prémiumot és a ki nem vett szabadság megváltásra szolgáló összeget kapta meg.

Korábbi hírek szerint Tóthfalusi írta alá azt a végkielégítési szerzõdést, amelynek nyomán Futó Sándor igazgatósági elnöki fõtanácsadó 30 millió forinttal távozott a közlekedési társaságtól. Sajtóhírek szerint Antal Attila és Balogh Zsolt korábbi vezérigazgató Tóthfalusi Györgyre is terhelõ vallomást tett, ezt azonban a rendõrség még nem erõsítette meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!