Magyarország

2010.02.04. 09:52

Hunvald barátja munkát nem végzett, mégis fizették

<p>Újabb üggyel, ezúttal teljesítés nélküli munkaszerzõdések kapcsán gyanúsították meg Hunvald György VII. kerületi polgármestert.</p>

Az újabb fejleményekrõl csütörtökön tájékoztatott a Központi Nyomozó Fõügyészség. A gyanú szerint Hunvald egy barátját vette fel 400 ezer forintos fizetéssel a polgármesteri kabinetbe, aki érdemi munkát nem végzett.<br /><br />A Központi Nyomozó Fõügyészség csütörtöki tájékoztatása szerint a kabinet tagjai közvetlenül Hunvald György irányítása alá tartoztak. Hunvald György  litván barátja - a polgármester tudtával - az önkormányzatnak érdemi munkát nem végzett. Mégis 2007 májusától 2009 januárjáig munkabér és egyéb juttatások címén bruttó 9,7 millió forintot fizettek ki. Hunvald György a VII. kerületi önkormányzatnak - a kifizetett közterhekkel együtt ezzel összesen  12,7 millió forint kárt okozott. Hunvaldot emiatt jelentõs vagyoni hátrányt okozó hûtlen kezeléssel gyanúsítják. A polgármester panaszt nem tett a gyanúsítás ellen, de vitatta annak tartalmát.

Közben a fõügyészség a Fõvárosi Bíróságnál indítványozta Hunvald György elõzetes letartóztatásának további 2 hónappal, 2010. április 12-ig történõ meghosszabbítását.

Az ügyben eddig eddig 3 megbízási szerzõdéssel kapcsolatban merült fel hûtlen kezelés és magánokirat-hamisítás megalapozott gyanúja. Általában barátok, ismerõsök fiktív foglalkoztatásáról volt szó.

Az erzsébetvárosi ingatlanpanamaként elhíresült, VII. kerületi ügyben különösen nagy kárt okozó, üzletszerûen, társtettesként, bûnszervezet tagjaként elkövetett csalás bûntette és más bûncselekmények miatt tart a nyomozás, már 2008 vége óta. A gyanú szerint egy hamis értékbecslést készítõ ingatlanbecslõ segítségével áron alul adtak el önkormányzati ingatlanokat egy vállalkozónak. Az érintett kerületi vezetõk körüli nyomozás közben több más szabálytalanságra, bûncselekményre is fényt derített. Az ingatlanpanama miatt elõzetes letartóztatásban van Hunvald György, a kerület polgármestere, Gál György, a kerületi képviselõtestület gazdasági bizottságának és Kardos Péter, a pénzügyi bizottság volt elnöke, valamint az értékbecslõ is, de rajtuk kívül még több gyanúsítottja is van az ügynek. Czibula Csaba, volt VII. kerületi önkormányzati képviselõt elfogatóparancs alapján keresik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!