Magyarország

2010.02.16. 17:39

Hétszázezer forintot gyûjtöttek a hazai iskolák a haiti gyermekeknek

<p>Több mint 700 ezer forintot gyûjtött össze több mint 40 hazai iskola a haiti gyermekek számára.</p>

A pénzadományt Kovács Kokó István, az Ökumenikus Segélyszervezet jószolgálati nagykövete és Lehel László, a segélyszervezet igazgatója vette át jelképesen a gyûjtéseket szervezõ diákoktól és tanároktól kedden.

A Magyar Ökumenikus Segélyszervezetet január 18-án kereste meg a Dél-Budai Térségi Integrált Szakképzõ Központ (TISZK), hogy öt szakközépiskolájának 3 ezer diákja között gyûjtést indít a haiti földrengés gyermek károsultjainak megsegítésére. Az országos akció keretében több mint 40 iskola több 10 ezer diákja csatlakozott a felhíváshoz.

A gyerekek többféle módon is gyûjtöttek. Volt, ahol egy ládával járták körbe az osztályokat és kérték társaikat, hogy lehetõségeikhez mérten támogassák a haiti gyerekeket, máshol süteményeket, pogácsákat készítettek, amit a szünetekben árusítottak és az ebbõl befolyó "bevételt" ajánlották fel. A kreatív adománygyûjtésnek köszönhetõen február 16-ig összesen 714 ezer 670 forint gyûlt össze. Több iskola is jelezte a segélyszervezet felé, hogy február végéig tart nálunk a gyûjtés, így várhatóan ez az összeg tovább növekszik majd.

A hazai iskolák adománya a Haitin élõ kisgyermekek gondozási feltételein javít. Így például a csecsemõknek tápszer, pelenka, élelmiszer, ruhanemû vásárlásához, és közösségi víztisztító berendezés mûködtetéséhez járul hozzá - áll a segélyszervezet közleményében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!