Magyarország

2010.02.02. 13:52

Gyerekeket vert és rendõröket fenyegetett egy házaspár Dombóváron

<p>Gyerekeket vert és rendõröket fenyegetett meg több éven keresztül egy dombóvári házaspár - a rendõrség gyanúja szerint több száz családnak adhattak kölcsön pénzt uzsorakamatra.</p>

Ha nem kapták meg a törlesztõ részletet, életveszélyesen megfenyegették a családot, sõt többször meg is verték õket, még a gyerekeket sem kímélték. A házaspár a nyomozókat is többször megpróbálta megfélemlíteni, sikertelenül. Az uzsorázással gyanúsított pár nõi tagját elfogták a rendõrök, a férj szökésben van - jelentették be kedden tartott sajtótájékoztatójukon..

A rendõrök rendszeresen járõröznek azokon a részeken, ahol azok a családok élnek, akik kértek kölcsönt az uzsorásoktól. A házaspár nemcsak õket, a rendõröket is többször megpróbálta megfélemlíteni.

"Elhangzott olyan életellenes fenyegetés illetve olyan elgondolkodtató fenyegetés, amely a dombóvári redõkapitányságon dolgozó nyomozókat is érintette."- mondta el a Független Hírügynökségnek Gábor Zoltán a Dombóvári RK nyomozó alosztályának vezetõje.

Az uzsorások több száz családnak adhattak kölcsönt, de eddig még csak töredékük jelentkezett a rendõrségen. Sokan nem tudják, hogy akár pénzt is kaphatnak segítségül.

"Ez egy olyan típusú bûncselekmény, aminek a sértettei úgynevezett állami kárenyhítésben részesülhetnek, ennek az állami kárenyhítésnek összegszerûen a felsõ határa, akár 1.282.905 forint is lehet. Ezt a kérelmet a fõvárosi igazságügyi hivatal áldozatsegítõ szolgálata bírálja el." - mondta el a Független Hírügynökségnek Nyírõ Árpád a Tolna Megyei Igazságügyi Hivatal Áldozatsegítõ Szolgálat osztályvezetõje.

A rendõrség megsaccolni sem tudja, hogy Magyarországon hány olyan család élhet, aki már kért kölcsön uzsorásoktól pénzt. Sokan ugyanis még mindig félnek feljelentést tenni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!