Magyarország

2010.02.01. 13:47

Folytatódni fognak a VÉSZ akciói - a békítés csak félig sikerült

<p>Csak félig sikerült a Vállalkozók Érdekvédelmi Szövetségének akciója, amelyben hétfõn Burger Zsoltot, a Magyar Hírlap fotósát és Tasnádi Péter vállalkozót akarták összebékíteni.</p>

A fotós és a büntetõügyeirõl is ismert vállalkozó nemrég egy ingatlan árverésen szólalkozott össze. A békítõ akcióra, amit a Magyar Hírlap székháza elõtt tartottak, csak Tasnádi jött el. Állítása szerint az aukción õ egy idõs asszony lakását akarta megmenteni, mikor betört a VÉSZ és még a fotós is zaklatta. A VÉSZ vezetõje közben bejelentette: tovább folytatódnak lakásmentõ akcióik.
A korábbi, budapesti ingatlan árverésen Tasnádi vásárlóként regisztrálta magát. Éliás Ádám, a VÉSZ vezetõje és társai bementek az árverésnek helyet adó épületbe, hogy megakadályozzák, hogy a "családok feje fölül elárverezzék a lakásokat". A hírek szerint ott fotózta le Tasnádit Burger Zsolt, mire Tasnádi és csoportja egy szobába rángatta és elvette a fényképezõgépe memóriakártyáját. Az eset után megjelent hírek arról szóltak, hogy a maffia teszi rá a kezét az elárverezett otthonokra. Tasnádi akkor Éliás Ádámnak azt mondta: "letépem a fejed."

A hétfõi békítõ akció a Magyar Hírlap székházában lett volna, de onnan kitiltották az eseményt és résztvevõit. Tasnádi Péter és Éliás Ádám így az épület elõtt tartották meg tájékoztatójukat, amelyre a másik érintett, Burger Zsolt nem jött el. Éliás Ádám azt mondta, az akciójuk egy gesztus, hogy eloszlassák a félelmet. Tasnádi Péter újságírók elõtt kérte ki magának, hogy a hírekben maffiózónak nevezték. Szerinte õ egy idõs nõ lakásának elárverezését akarta megakadályozni a jelenlétével és valójában a fotós nyomult be utána egy irodába, ahová az aukció ellen fellépõ VÉSZ aktivisták miatt vonult be.

Tasnádi elismerte, hogy elkérte a memóriakártyát, amit egyébként már visszajuttatott a gazdájának. Elismerte, hogy Éliás Ádámnak azt mondta, hogy "letépem a fejedet". Viszont ez utóbbit nem gondolta komolyan és ezt azzal is megerõsítette, hogy hozzátette: nem is volt nála ehhez megfelelõ eszköz.

Éliás Ádám a félig sikerült békítõ akció után bejelentette, hogy a VÉSZ akciói a következõ hetekben folytatódni fognak, sõt, számuk jelentõsen növekedni fog. A VÉSZ és a Gyorsreagálású Önvédelmi Zónák (GYÕZ) Mozgalom az akcióikkal az otthonok elárverezése ellen harcol.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!