Magyarország

2010.02.23. 16:47

Fenyítést kapott a bilincsesben pózoló pécsi rendőrnő

<p>Fenyítést kapott és méltatlansági eljárás is indult az ellen a pécsi rendõrnõ ellen, aki olyan képeket tett fel korábban egy közösségi portálra, amelyeken rendõrségi felszerelésben - bilinccsel, pisztollyal - pózolt egy férfivel.</p>

Mint a Független Hírügynökség korábban hírül adta, január végén indított tényfeltáró vizsgálatot a pécsi rendõrség, miután az egyik rendõrnõrõl fotók jelentek meg az egyik közösségi portálon, illetve a kuruc.info-n. A közzétett fotók egy részén a pécsi tiszthelyettes rendõrnõ szerepel: egyiken egyik ismerõse összebilincselt kézzel karolja át. Ugyanez a férfi a többi felvételen egyedül, illetve egy másik nõvel pózol, feltehetõen a rendõrnõ pisztolyával. Az egyik képen saját, egy másikon pedig egy megbilincselt nõ fejéhez tart fegyvert, illetve nyakához szamurájkardot.

Zsobrák Péter, a Baranya Megyei Rendõr-fõkapitányság szóvivõje a Független Hírügynökséget kedden úgy tájékoztatta, hogy a fegyelmi eljárás befejezõdött a Pécsi Rendõrkapitányságon, az érintett rendõrnõ fenyítést kapott. A képek alapján a rendõrnõ megsértette a technikai eszközök - mint a bilincs - kezelésére vonatkozó szabályokat. A rendõrnõ ellen még tart egy méltatlansági eljárás is, ennek a következménye akár az állása elvesztése is lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!